Italiëlei 55
B-2000 Antwerpen
Tel: +32 3 229 07 70
Fax: +32 3 225 20 38
info@mediport.be
www.mediport.be
   
Home Havenartsen, maritieme geneeskunde Medische raadplegingen

Medische raadplegingen

E-mail Print PDF

Voor zeelieden worden raadplegingen gehouden op eerstelijnsniveau. De havenartsen zijn geaccrediteerde huisartsen met kennis van tropische ziekten.

De praktijk is er speciaal op gericht de medische raadplegingen met technische onderzoeken en specialistenconsulten te kunnen afwerken binnen de tijd dat het schip in de haven ligt.

Mediport is het centrale aanspreekpunt voor iedereen die betrokken is bij een ziekte of ongeval van een zeevarende: kapitein en bemanning, rederij en agent, verzekering, repatriëringsdiensten en overheid.

Doorverwijzing gebeurt naar speciaal daartoe geselecteerde specialisten met ervaring, interesse en kennis van de specifieke problemen van de zeevarenden.

Hospitalisaties gebeuren in verschillende ziekenhuizen in Antwerpen o.a. Sint Vincentiusziekenhuis en ZNA Stuivenberg. Het Medisch Centrum “Kaai 142” van het Rode Kruis beschikt over enkele bedden speciaal voor zeevarenden.

Openingstijden

Raadplegingen voor zeevarenden zijn mogelijk zonder afspraak van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 13 uur.

! ! ! OPGELET : De medische keuringen zijn mogelijk (zonder afspraak) van maandag tot vrijdag enkel in de VOORMIDDAG van 9 tot 12 uur.
 

 

   

Powered by XsOnline